BejelentésNagycsaládosok Tompai Egyesülete
A legközelebb hozzád

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


 

Szövetszálak-életszálak képekben:

 

 

2017. január 18-ra meghirdetett Hóember készítő pályázatunk pályamunkái és nyertesei:

 

2016 december 16-án Nagycsaládos karácsonyi vacsorát tartottunk a Művelődési Házban. Az ünnepi műsor után  közös vacsorával zártuk az évet.

Adventi kézműves és pizzasütés december 2-án az Egyesületben:

 

 

2016. augusztus 1-5. Imrehegy Tábor

Szünidei Bibliatábor - Imrehegy Az idén is megtarthattuk immár hagyományossá vált nyári táborunkat. Az eddigi legnagyobb létszámmal, 50 gyermekkel utaztunk Imrehegyre, ahol az Életház táborozási lehetőségeit élvezhettük augusztus 1-5-ig. Kedves vendég táborozóink is voltak, a szabadkai Smile Nagycsaládos egyesületből. Velük jött kísérőként az Egyesület elnöke Benák- Búcsú Emese és Fehér Erika. Nagy izgalommal indultunk útnak hétfőn reggel. Megérkezésünk után a szobafoglalás és csoport elosztás következett. Igen változatos korosztály jött össze, így volt óvodás, kis iskolás, nagy iskolás és középiskolás csoportunk is. Minden napra jutott Bibliai történet, amit Tokics Péter adventista, Fribert Tibor baptista lelkipásztor és Zsilinszkiné Rozmann Judit mesélt el a táborozóknak. A történetek után a csoportvezetők segítségével változatos formában (rajzolással, feladat lapok kitöltésével, interjú készítéssel stb.) dolgozták fel a gyerekek az elhangzottakat. Minden nap volt lehetőség kézműveskedni is. A szabad játékok során barátságok szövődtek. Lelkes segítőnk, Szilágyi Kristóf vezetésével pedig a csapatszellem erősödött a sok játék közben, amelyekkel megmozgatta, összekovácsolta tábor lakóit. Kedden délután Kertész Sándor mesterszakács sajtos-tejfölös lángossal kedveskedett a gyerekeknek, egész délután sültek a finom lángosok, összesen 76 darab! Ez idő alatt, aki éppen nem lángost evett, lovas kocsikázásra és lovaglásra volt lehetőség. Nagyon élvezték a gyerekek a kis pónilovas fogaton való száguldást, a bátrabbak pedig felülhettek a nagy hátaslóra és a gazdája vezetésével mehettek egy-két kört az udvaron. Szerdán délután a kiskunhalasi Termál fürdőben lazítottunk. Kellett is a lazítás, hiszen egy komoly éjszakai túra állt előttünk. Az éjszakai túra során megfigyelhettük a különböző tücsökfajok hangjait, megismerkedtünk néhány csillagképpel és rájöttünk, hogy a korom-sötét sem teljesen sötét. Gyorsan pergett az idő, így csütörtök délután már az esti tábortűzhöz gyűjtötték a fát a gyerekek és készültek a bátorság próbára. A tábortűznél énekeltünk és mindenki megsütögethette a vacsoráját. Ezután következett az este legizgalmasabb része, amikor is bátorságot próbáló különböző feladatokat lehetett elvégezni. Elmondhatjuk, hogy igazán bátrak voltak a gyerekek, hisz mindannyian kipróbálták magukat valamelyik próbán és sikeresen teljesítették is. Az idei tábort is végig kísérte a pontgyűjtés láza. Különböző feladatok elvégzéséért a gyerekek pontokat gyűjthettek, amiket a péntek délelőtt megrendezett vásáron válthattak be. Nagyon lelkesek voltak, így mindig rend uralkodott a táborban hisz mindig voltak valakik, akik szívesen segítettek ebben. A vásárt követte a búcsú ebéd és azután fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva a hazautazás.

Ez a tábor nem jöhetett volna létre, ha nem kapunk olyan sok anyagi és természetbeni támogatást, amit ezúton is hálásan köszönünk! Támogatóink: Életház Alapítvány, Tompa Város Önkormányzata, Kiskunhalasi Adventista Gyülekezet, Hóvirág Gyógyszertár, Guriga Diszkont, Határ ABC, Good’s Market, Walter Macher, Farkas Tibor, Gubics Lajos, Szabó Sámuel és Rózsa, Krisztin Jenő és felesége, Simoláné Konkoly Dóra, Kozla Lászlóné, Osztobányi Ildikó, Horváth Zoltánné, Lieb Mónika, Jónásné Simola Erika, Hajósné Szegedi Rita, Hegedűs József és felesége, Varga Mária, Dudásné Ürmös Henriett, Windecker Éva, Dobóné Csikós Csilla, Lakatosné Mojzes Mária, Lakatos Attila, Faddi Zoltán és felesége, Tokics Péter, Boros István és felesége, Kertész Sándor, Taskovityné Hegedűs Emese, Zsilinszki György és felesége, Matus Johanna, Tóth István és felesége, Harnischféger Katalin, Berger Katinka, Krizsánné Kmetovics Ilona, Krizsán Laura, Szilágyi Kristóf, Makkos Anna Ráhel, Taskovity Balázs, Zsilinszki Virág, Zsilinszki Laura Eszter,

 

 

 

 

 

 

 

2016. július 10. Családi nap képekben:

Megnyitó: Zsilinszkiné Rozmann Judit elnök, Friebert Tibor baptista lelkipásztor, Véh László polgármester, Török Krisztina NOE ifjúsági referens

 

 

 

2016. május 30-án Szabadkán a Smile Nagycsaládos Egyesület szervezésében , Weöres Sándor versmondó és rajz versenyen vettek részt gyermekeink.  Fehér Viola citerázott és megénekeltette a versenyzőket feszültség oldásként. A versenyről szép eredményekkel és emlékekkel tértünk haza.

Dobó Ildikó első helyezést ért el a többiek pedig különdíjban részesültek. Murvai Viktória, Oravec Kitti és Taskovity Kristóf a vers mondásukért, Futó Renáta, Kozla Eliza, Pribicki Kata és Taskovity Zsófia pedig rajzaikért vehették át jutalmukat.

Éljen a jó idő! Szépen növekednek növényeink, de a gazak is... Így megejtettük az első kapálást a gyümölcsösben és a közösségi kertben is.

 

 

2016. április 29. Anyák napi kézműves:

Kirándulás Gödöllőre

Április 2-án, a MÁV szervezésében újabb szép élménnyel gazdagodhattunk: felkereshettük a gödöllői Grassalkovich kastélyt, amely a köznyelvben csak Sissy-kastély néven közismert. A jó hangulatú vonatozás után először szétnézhettünk Gödöllőn, hiszen nemigen ismertük ezt a várost. A csoportok időrendben voltak beosztva, mi fél kettőkor mehettünk be a kastélyba. Sok érdekes látnivaló várt bennünket, pompás termek korabeli berendezéssel, minden olyan dolog, amely annak a kornak a főúri életmódját megidézhette. Végigjárhattuk a kastély nagy részét, az istállókat, ahol még a jászol is márványból volt, gyönyörködhettünk a csodálatosan szép parkban. Élményekkel megrakodva térhettünk haza. Ezúton is köszönjük a szervezést Grizákné Blehó Andreának.


Anyák napi kézműves

Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat, mindenkit akinek van édesanyja vagy nagymamája, április 29-én pénteken, délután 13.30 órai kezdettel anyák napi ajándék-készítő kézműves foglalkozásra az Egyesület irodájába. Ha hoztok egy kis sütit, annak csak örülünk!

Kirándulás Nyíregyházára

Június 4-én, szombaton, különvonatos kirándulás lesz a nyíregyházi Állatkertbe. Akit érdekel, már jelentkezhet Egyesületünk irodájában. A további tudnivalókat is itt lehet megtudni.

Kirándulás dunántúli programokkal

Június 18-20-ig háromnapos kirándulást szervezünk családok részére. A program: 1. nap városnézés Székesfehárváron, Apák napja a Székesfehérvári Nagycsaládosok Egyesületében, a Bory vár megtekintése. 2. nap Sobri Jóska Élménypark (Kislőd) 3. nap városnézés és az állatkert megtekintése Veszprémben. Szállás a Sobri parkban, sátorban vagy apartmanban. Mindenkit szeretettel várunk! Jelentkezés az Egyesületben.

Kertészkedők figyelmébe!

Ha valakinek vannak feleslegessé vált virággumói, tövei, hagymái, magjai, szeretettel várjuk április 14-én, csütörtökön reggel 8 órától egy csere-bere börzére az egyesület irodájába!

 

Húsvéti kézműves

Március 22-én, kedden húsvéti kézműves foglalkozásra vártuk a gyerekeket. Hagyomány ez már nálunk, hosszú évek óta minden évben készítünk együtt valami kis alkalomhoz illő dekorációt az ünnepre. Az idén vidám, nyuszis üdvözlőlapok és tojástartó asztali díszek készültek az ügyes kis kezek munkája nyomán szebbnél-szebb színekben. Vidám hangulatban telt a délután, öröm volt együtt lenni. Már várjuk a következő ilyen alkalmat!

Közgyűlés

Egyesületünk 2016. február 17-én tartotta évi rendes közgyűlését. Elfogadtuk a törvény által előírt alapszabály módosításokat és megterveztük ez évi programjainkat. Az éves program tervezet a Nagycsaládosok Tompai Egyesületének irodájában megtekinthető.

Kirándulás a Tropicariumba

Ebben az évben már harmadszor vettünk részt a MÁV különvonatos kirándulásán a Tropicáriumba és a Csodák Palotájába. Február 20-án kora reggel indultunk. Programunk a Csodák Palotájában kezdődött ahol interaktív kiállításon játékos formában tapasztalhattuk meg a fizika különböző törvényszerűségeit. Fel sem lehet sorolni, hányféle érdekességgel találkoztunk, amelyek kézzel foghatóvá tették a fizika órákon elméletben megtanult dolgokat. Kipróbálhattuk, hogy mennyi a reakció időnk és játszottunk a műanyag csövekből készített pánsípon is, és aki akart, örvényt is gerjeszthetett. Az ezután következő tropicáriumi sétánk lenyűgöző volt. Legnagyobb sikert a cápák aratták, de gyönyörködtünk sok színes kisebb halfajtában, a hüllőkben és a szabadon repkedő madarakban is. Teljesen természet közeli állapotot is megtapasztalhattunk valódi trópusi zivatarral. Aki bátor volt és szerencsés is, tengerimalacot, sőt ráját is simogathatott. A természet lenyűgöző sokszínűségéből, a teremtés csodáiból láthattunk itt egy különleges szeletet. Ezúton is szeretnénk megköszönni Grizákné Blehó Andreának a szervező munkáját, hogy ilyen szép élményekben lehet részünk ezeken a kirándulásokon.

Adó 1%.

Ebben az évben is tisztelettel kérünk minden kedves tompai lakost, hogy gondoljon ránk az adóbevallásnál. Önnek nem kerül semmibe, nekünk viszont nagyon sokat jelent az adó 1% felajánlása, akár egy program is múlhat ezen, amit a gyerekeknek szervezünk. Segítsen, hogy mi is segíthessünk! Adószámunk: 18357974-1-03 Nagycsaládosok Tompai Egyesülete A legközelebb Önhöz Köszönjük!

SÜTŐSULI

Egyesületünk nemrég indította a SÜTŐSULI nevű rendezvényét. Alkalmain az előző lapszámban bemutatott rétes után készült tortadíszítő fondan, grillázs torta, mézes krémes, mignon és lángos is. Ez a fondan, amellyel most megismerkedtünk, alkalmas figurák készítésére is. Alapja a pillecukor, ami egyszerűen elkészíthető házilag is. Ebből készül a gyurma állagra emlékeztető fondan, ami kiválóan nyújtható, formázható. Harmatné Ilonka néni február 9-én megmutatta nekünk a grillázs torta készítését. Bár igen látványos az elkészült remekmű, így, hogy végignézhettük a készítés folyamatát, nem tűnt olyan nehéznek. Molnárné Éva néni a mézes krémes elkészítésének a rejtelmeibe avatott be bennünket február 16-án. A következő héten pedig a készítést tanulhattuk meg tőle, egy másik fondan-recepttel együtt. Március 2-án nagy lángos sütés volt nálunk. Dobó Incitől a krumplis lángos készítésének fortélyait tudhattuk meg. Két osztályt is vendégül láttunk az iskolából. A 9 kg lisztből készült lángosnak nyoma sem maradt. Köszönjük Harmatné Ilonka néninek, Molnárné Éva néni cukrásznak és Dobó Irénnek, hogy megosztották velünk tudásukat, tapasztalataikat! A receptek Egyesületünk irodájában megkaphatók. A SÜTŐSULI alkalmain készült képek megtekinthetők a SÜTŐSULI facebook odalán is.

Ökosuli

Idén januárban egy éves lett az Ökosuli! A 2015. januárjában kicsit félve indított kezdeményezésünk életképesnek bizonyult! Bár nem óriási a létszám, de van egy stabil magja a csapatnak, hozzájuk csatlakoznak az alkalmanként csak egy-egy téma iránt érdeklődők. Hogy mivel foglalkozunk? Minden olyan témával, amely a környezettudatos életvitelhez visz bennünket közelebb. Volt szó több előadásban a biokertészkedésről, a papír házilagos újrahasznosításáról (pl. papírfonással), gyógyhatású krémek hasznairól és elkészítési módjáról, főztünk szappant és kóstoltunk olyan ételeket, amelyekben nem volt allergén anyag. Megismertük a kiskertek vízellátásának módjait, a gyógynövényeket és a gyomokat. Beszéltünk a téli tárolás lehetőségeiről és a tartósítószer mentes befőzésről. Fel sem tudom sorolni az összes érdekes témát, amellyel találkoztunk az elmúlt több mint egy év során. Reményeink szerint ezzel a kis csapattal sok új dolgot tanultunk meg együtt. De a legfontosabb talán egy újfajta hozzáállás elsajátítása, egy környezettudatos gondolkodásmód magunkévá tétele volt. Sokat tanultunk az előadókon kívül egymástól is, hiszen rendszeresen megosztottuk tapasztalatainkat is. Mivel itt a tavasz, itt az alkalom arra, hogy a tanultakat kipróbáljuk a gyakorlatban is. Egyesületünk irodájában szeretettel várjuk a téma iránt érdeklődőket. Dolgozunk egy kis kiadványon is, amelyben az elhangzott témaköröket összefoglaljuk. Amint elkészül, értesítjük az érdeklődőket. Az ÖKOSULI és a SÜTŐSULI alkalmai tavasztól igény szerint folytatódnak. Információt a Nagycsaládosok Tompai Egyesületének irodájában tudunk adni a következő alkalmaink időpontjairól.

Kirándulás Komáromba

Április 16-án (szombaton) a MÁV szervezésében külön vonatos kirándulás lesz Komáromba. Jelentkezési és fizetési határidő március 25. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kedvezményes utazási árat csak a Nagycsaládos Egyesület tagjainak tudjuk biztosítani. Érdeklődni a Nagycsaládosok Tompai Egyesületének irodájában és a 77/890-369 telefonszámon lehet munkaidőben

ÖKOSULi decemberi programja:

December 7-én 16 órától Bánvölgyi Helga előadása Gyógyszerek alternatív helyettesítői és kiegészítői címmel

December 14-én 16 órától Bánvölgyi Helga "Hogyan készíthetjük el olcsón egészséges és tápláló ételeinket című előadása Helyszín : Nagycsaládosok Tompai Egyesülete Iroda A következő előadás január második hétfőjén lesz. Mindenkit szeretettel várunk a Nagycsaládosok Tompai Egyesülete helyiségébe!

Az ÖKOSULI novemberi témái:

November 9. 16. óra A különböző gyümölcsfajták beltartalmi értékei - előadó Barna Tamás

November 16.16. óra Szelíd gazdálkodás - előadó: Bérczes Dóra

November 23.16. óra Közösségi megoldások a környezeti problémákra egyszerűen és olcsón - előadó Bérczes Dóra

November 30. 16. óra Takarítás, tisztálkodás természetesen - előadó Szűcs Erzsébet Helyszín a Nagycsaládosok Tompai Egyesülete irodája az iskolaudvarban A belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk!

ŐSZI CSALÁDTALÁLKOZÓ A HORTOBÁGYON

2015. szeptember 12-én kora hajnalban vidám kis csapat várta a vonatot a tompai vasútállomásom: a hortobágyi őszi családtalálkozóra indultunk, amelyet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete évről évre más helyszínen rendez azért, hogy legyen egy nagy közös családünnep a nagycsaládosok részére különböző kulturális programokkal, kézműves vásárral és olyan programokkal, hogy amelyek a helyi specialitásokból adódnak. Így volt ez most is: színes programpaletta várt minket egész napra. Ráadásul a NOE jóvoltából ezen a napon a máskor fizetős programok egy része ingyenes volt, más része pedig jelentős kedvezménnyel volt igénybe vehető. Megtekinthettük például a híres hortobágyi Madárkórházat, láthattuk a kisebb-nagyobb lábadozó betegeket. A madárbemutatón pedig testközelből láthattunk sok különleges madarat. Karnyújtásnyira szállt el tőlünk a rétisas, szinte simogathatók lettek volna a gólyák, (ha szabad lett volna simogatni őket). Számtalan eddig csak messziről csodált vagy sose látott madárral találkozhattunk. A Látogatóközpontban érdekes interaktív kiállításokon ismerhettük meg a hortobágyi flórát és faunát. A színpadon közben folyamatos volt a műsor a különböző tánccsoportok és egyéb fellépők sorra követték egymást. Majd a terelőkutyák versenyére került sor, de volt csikós bemutató és négyökrös szekér is. További érdekességekkel találkozhattunk a Csárdamúzeumban, a Pásztormúzeumban és a Körszínben, ahol a régi mesterségek korhű műhelyeit láthattuk. Különleges szafaribuszokkal lehetett kimenni a néhány km-re levő állatparkba, ahol természetes környezetükben figyelhettük meg pl. a fekete ősbivalyt vagy a Przewalsky lovakat, hallhattuk a rétisas hangját és láthattunk még keselyűt is. Amin kifejezetten meglepődtünk: a rókák szemünk láttára másztak fel könnyedén a fára legalább 3-4 m magasra. Láthattunk farkasokat is: érdeklődve figyeltek bennünket, szerencsére kerítésen keresztül. Bár a vonatút meglehetősen hosszú volt, de vidáman telt a jó társasággal. Igazán tartalmas és szép napot tölthettünk együtt, már várjuk a jövő évi alkalmat. A szerevezésért pedig ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a NOE-nak és a hortobágyi egyesületnek!

Kirándulás

Önkormányzatunk kapott egy nagyon kedvező lehetőséget: a Fővárosi Nagycirkusz felajánlotta, hogy néhány héten át csütörtökönként ingyen mehetnek hátrányos helyzetű gyermekek a Cirkusz előadásaira. Nagy örömmel regisztráltunk is és február 19-én útnak indult csapatunk a tompai vasútállomásról. Úti célunk nem csak a Cirkusz volt, elhatároztuk, hogy egyúttal felkeressük a Közlekedési Múzeumot is, hiszen a híradásokból hallottuk, hogy rövidesen bezárják három évre felújítási munkák miatt. Így a vidám vonatozás után ide vezetett első utunk. Izgalmas 2 órát töltöttünk itt, megcsodálhattunk régi vonatokat, villamosokat, autókat, gyönyörködhettünk a sokféle terepasztalban, a vasútmodellekben. Itt látható Fa Nándor első hajója, amellyel először kerülte meg a Földet (bizony eléggé lélekvesztőnek tűnő alkotmány...) és Farkas Bertalan űrkabinja is, amelyben visszatért a Földre. Gyorsan elröppent az időnk, bár még gyönyörködtünk volna szívesen a régi hintókban, motorokban és sok érdekes látnivalóban. Ezután a kellemes napsütésben megebédeltünk a Városligetben. Megnéztük a Vajdahunyad vára mellett éppen „tomboló” kézműves vásárt, ahol fantasztikus illatok csábítgattak minket sajtok, húsok, halak és egyéb finomságok formájában. Természetesen hősiesen ellenálltunk és megelégedtünk a látvánnyal. Ezután gyönyörködtünk a Műjégpályán gyakorló csoportok ügyességében és megcsodáltuk a Hősök terén álló monumentális alkotásokat. Megetettük a városligeti tavon úszkáló vadkacsákat és sirályokat. Észre sem vettük, hogy már elszaladt az idő és nemsokára kezdődik a cirkuszi előadás. Szerencsére rövid sétával odaértünk. Elfoglaltuk a helyünket és hamarosan csodálatosnál csodálatosabb mutatványokban gyönyörködhettünk. A légtornászok, a kötéltáncos lélegzetelállító ügyességű gyakorlataikat mindenféle biztosítás és háló nélkül végezték, nem kis ijedtségünkre. De volt erőművész, mindenféle akrobaták, állatos produkciók és természetesen az elmaradhatatlan bohóc is. Nagyon színvonalas, tartalmas előadást láthattunk csupa magyar művésszel! Ezúton is szeretnénk megköszönni a ezt a lehetőséget a Fővárosi Nagycirkusznak, nagy örömet szereztek ezeknek a gyermekeknek, akiknek a nagy része még sosem volt ilyen előadáson Köszönjük! Köszönjük polgármester úrnak is a támogatást, aki saját költségén fedezte a múzeumi belépőket és segített feleségével és a többi kísérővel „karban tartani” ezt a zsák bolhát, akarom mondani ezt az 56 gyermeket, akiknek feledhetetlen élmény volt ez a nap.

Mikulás vonat

a Fővárosi Nagycirkuszba November 29-én újra indult a Mikulásvonat mindannyiunk nagy örömére. 132-en vártuk a vonatot nagy izgalommal. Vidáman telt az utazás, jó volt a társaság, a gyerekek hancúroztak, a felnőttek beszélgettek, észre se vettük, hogy eltelt a hosszú út. Ahogy odaértünk, hamarosan kezdődött is a fantasztikus és nagyon látványos előadás. Szájtátva néztük a csodálatos mutatványokat, az elképesztően ügyes akrobatákat. Gyönyörködtünk a fényjáték művész előadásában, jókat nevettünk a bohóc tréfáin. Szinte hihetetlen ügyességről tettek bizonyságot az akrobaták, nem győztünk ámulni rajtuk, mert nem is gondoltuk, hogy ilyesmire képes az ember. Sorolhatnánk a létrás vagy az egykerekező művészeket napestig. De inkább azt javaslom, hogy legközelebb jöjjenek önök is velünk! A hazaúton pedig meglátogatott a Mikulás bennünket a vonaton! Volt nagy öröm, ahogy a gyerekek átvehették az ajándékokat! Igazán nagyon szép élmény volt! Ezúton is szeretnénk megköszönni a MÁV utazás-szervezőjének, Grizákné Blehó Andreának a kiváló szervező munkát.

Karácsonyi kézműves és játszóház

2014.December 20-án karácsonyi játszóházra és kézműves-foglalkozásra vártuk a gyerekeket a Művelődési ház tükrös termében. Jöttek is sorban, szépen. A nyári táborunk segítői: Makkos Anna Ráhel, Fenyvesi Tamara, Décsei Krisztián és Zsilinszki Bálint itt voltak most is, hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek. Egy kis színdarabbal kezdődött a program, amelyben a sánta, ám kitűnő szakács kisegér (Krisztián), a pici szárnyú, ám biciklizni jól tudó pillangó (Ráhel), a félős cica (Tamara) és a tudós bagoly (Bálint) szerepeltek. Ezután éneklés és sok-sok közös játék következett nagy kacagásokkal és vidámsággal. A kézműves asztaloknál lehetett szép ajtódíszeket, hóbaglyot, és még sok mindent készíteni. Jó volt együtt lenni, együtt játszani. A szülők gondoskodtak az ennivalóról, készült tea, szendvics és sok finom süti. Vettünk narancsot is erre az alkalomra, hogy a vitamin se hiányozzon a menüből. Köszönöm mindenkinek, segítőnek, szülőnek, gyereknek aki részt vett és széppé tette a karácsonyi készülődést! Táboros gyermekeink szereplése a Mindenki Karácsonyán Mint arról lapunk hasábjain beszámoltunk, 2014-ben is volt nyári szünidei Bibliatábor. A táborban résztvevő gyermekek egy csoportjával készültünk a Mindenki karácsonya műsorra versekkel és dalokkal. Így szerettünk volna adni egy kis ízelítőt abból, amit tanultunk a gyerekekkel és abból a jó hangulatból, ami táborainkat jellemezi és örömet szerezni minden jelenlevőnek.

Családfesztivál a vasúttörténeti parkban

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete a régóta hagyományos Őszi Találkozóját továbbfejlesztette és ebből lett 2014. szeptember 13-14-én a Családfesztivál! Különvonatok hozták a családokat az ország minden tájáról. Csaknem ötezren gyűltünk össze erre az alkalomra. Sokféle színvonalas program várt bennünket a színpadon egész nap, és szerte a park területén. Kiváló volt a szervezés és a hangosítás is. A park bemutatja az elmúlt idők sokféle mozdonyát, vasúti kocsiját és mindenféle a vasúthoz tartozó tárgyi emléket. Külön öröm volt, hogy a park által kínált aktív programokat is kedvezményesen vehettük igénybe. A legnagyobb sikere a kis kerti vasútnak volt: hosszú tömött sorokban álltunk, de a szervezőknek köszönhetően gyorsan haladt a sor. Három kis vonatra lehetett felszállni, nagy örömünkre a kis gőzős vontatta jutott nekünk. Ezen kívül ki lehetett próbálni a hajtányt, a sínautót és a forgatót is. A park tavában éppen gyönyörűen virágoztak a tündérrózsák, ahol rajtuk kívül még sokféle vízinövényt és vidám, színes halacskákat is láthattunk. Bent, az Orion-csarnokban pedig magyar kézműves termékek és a mezőgazdasági iskolák vására volt. Méhészeti termékek, feldolgozott gyümölcs és zöldségkészítmények, virágok, különleges péksütemények és még sok minden más volt kóstolható és kapható. A gyerekeknek sokféle kézműves foglalkozás állt rendelkezésére. Volt lufi-hajtogatás és gólyalábas bohóc is. A parkban kint különböző tájegységek ízeivel ismerkedhettünk házi minőségben. Rendkívül finom volt a szatmári kenyérlángos. De mindenfelé finomabbnál finomabb illatok szálltak, úgyhogy senki nem maradt éhen. Mi 93-an vettünk részt ezen a kiváló alkalmon, mindnyájan élményekkel és örömökkel megrakodva tértünk haza.

Tanulmányút a paksi atomerőműbe

Nagyszerű felajánlást kapott Egyesületünk a paksi Atomerőműtől ez év tavaszán: Ingyenesen meglátogathatjuk az Erőművet 40 fővel, minden költséget az Atomerőmű áll.. Ki is használtuk ezt a lehetőséget, és szeptember 22-én jött értünk a busz. nagy izgalommal készültünk erre az útra, hiszen bepillantást nyerhettünk az Erőmű működésébe, egy kis képet kaphatunk erről az óriási létesítményről. 10 órakor már vártak bennünket az Erőmű Múzeumában, ahol megismerkedhettünk az Erőmű történetével, láthattuk a kezdetektől napjainkig ívelő fejlesztések sorát, az első irányító berendezéseket és sok érdekességet, ami bármely módon kapcsolódik az Erőmű életéhez. A gyerekek még egy emelő berendezést is kipróbálhattak, természetesen egy már üzemen kívül levőt, benn a Múzeumban.Ezután az Erőmű Látogatóközpontját kerestük fel, ahol kétfelé vált a csapatunk: a 16 éven aluliak a látogatóközpont interaktív kiállításán vehettek részt, ahol még azt is ki tudták próbálni, hogy mennyi áramot lehet termelni egy kerékpárral! A 16 éven felüliek pedig beléphettek –természetesen megfelelő biztonsági ellenőrzések sora után – az üzem területére, ahol vezetőnktől nagyon gondos és mindenre kiterjedő tájékoztatást kaptunk. Ha nem is lettünk szakemberek és nem is értettünk mindent, de kaptunk egy átfogó képet az Erőmű működéséről és fontosságáról. Fantasztikus volt működés közben látni az Erőművet. Lenyűgöztek a gigantikus méretek és a tökéletesen átgondolt szervezettség. 33 m-es magasságba másztunk fel 243 lépcsőn azért, hogy áttekinthessük jól az üzem működését. Ezután visszatértünk a Látogató központba, ahonnan a gyermekekkel együtt mentünk az étterembe, ahol egy nagyon finom ebédre láttak vendégül bennünket. Ezután a Látogatóközpontba visszatérve további ismereteket szerezhettünk, összehasonlíthattuk a különböző erőmű-típusok által okozott környezeti károkat. és maketten erőmű mükődési elvének megvalósulását, amit az üzemi területen nem láthattunk, hiszen zárt rendszerben folyik. Mindent összevetve nagyon érdekes és tanulságos volt ez a kirándulás. Búcsúzóul még képeslapot is adhattunk fel szeretteinknek az erőműből. Bár alaposan elfáradtunk, de sok ismerettel és jó élménnyel tértünk haza. Köszönjük, Atomerőmű!

Kirándultunk Mohácsra

Már régóta készültünk arra, hogy részt veszünk egyszer a mohácsi Busójáráson. Végre ennek is eljött az ideje. 2014.Március 2-án végre 45-en külön busszal útnak indultunk Mohácsra. A városba évről-évre egyre többen látogatnak el, hogy részesei lehessenek a régi télűző néphagyomány, a busójárás felelevenítésének. A mohácsi busójárás és a télbúcsúztató idén febr.27-márc.4-ig tartott. Ezzel az ünneppel köszöntik a tavasz eljövetelét, és jelképesen „eltemetik” a telet egy koporsóban. Egész héten különféle programok várták az arra kíváncsi vendégeket, oda látogató turistákat. A mi kirándulásunk vasárnap volt, amikor a legtöbb élményt nyújtó, eseménydús program volt látható és hallható. Már megérkezésünkkor nagy sokadalom várt bennünket. Mi azonnal bele is vetettük magunkat a forgatagba. Mindenki talált magának látnivalót. Az utcákon mindenhol vásározók árulták portékáikat,népi mesterségek remekeit, vagy épp finom csemegéket. Ki mit szeretne vásárfiaként haza vinni emlékbe. Láthattuk hogyan faragják a busóálarcokat: a kovács fújtatója izzította a parazsat, bárki kipróbálhatta. A tömegben fel-felbukkantak a kolomppal,kereplővel felszerelt, birka vagy éppen kecskeszőrbe és ijesztőbbnél ijesztőbb álarcokba burkolt busók. A szervezők sok kapcsolódó programmal várták az érdeklőket: kiállítások, táncház, zenekarok szórakoztatták a sokaságot a különböző helyszíneken. Volt csónakos átkelés is a Dunán. Eljött délután és hatalmas tömeg várta a Fő utcán a felvonulásokat. Hamarosan megindultak feldíszített szekereiken, járműveiken a busók. Változatos és szép maskarába öltözött fiúk és lányok, és még gyerekek is megmutatták magukat gyalog, kocsin vagy traktorokon, amelyeket szalmával és más változatos ötletekkel díszítettek fel (pl. purhabból volt a kolbász kinyomva). Hatalmas fejdíszeikben, vasvillával, kolomppal jöttek és táncoltatták főleg a fiatal lányokat. Izgalmas,érdekes látnivalót adott a másfél órán keresztül hömpölygő kavargó áradat. Számunkra ezzel zárult a nap, sajnos a hatalmas máglya meggyújtását, az esti örömtüzet nem tudtuk megvárni,indulnunk kellett haza. De így is élményekben gazdag, szép napot töltöttünk el Mohácson, a hideg idő ellenére is mindenki jól érezte magát. Azt tervezzük, hogy jövőre ismét ott leszünk! Köszönjük a szervezőknek, hogy ott lehettünk! Sőregi Sándorné és Harnischféger Ottóné

Keresztény játszóház – hitoktatás

2013. Október 11-től újra indul a keresztény játszóház péntek délutánonként 15 órai kezdettel az Egyesület irodájában. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Kötelező olvasmányok, könyvek

Tisztelettel kérjük azokat, akiknek vannak otthon már szükségtelenné vált kötelező olvasmány kötetei illetve feleslegessé vált mesekönyvek, vagy más hasznos olvasmány, és szívesen felajánlaná, hozza be Egyesületünk irodájába.

Kirándulások

Felhívjuk a tisztelt tompai lakosok figyelmét, hogy kirándulásaink nyitottak, nem csak egyesületi tagok vehetnek részt rajtuk!!! Mikulás vonat November 23-ám, szombaton Mikulás vonat indul a Fővárosi Nagycirkuszba. Akiket érdekel ez a kirándulás, kérjük, jelentkezzen az Egyesület irodájában hétfői napokon vagy az nte99@freemail.hu címen október21-ig. Részletek itt tudunk mondani. Mindenkit szeretettel várunk!

Nagykarácsony

Megfelelő számú jelentkező esetén idén is lesz buszos kirándulás Nagykarácsonyba, a Magyar Mikulás házba. Az ára előreláthatólag kb. 3500 Ft fejenként, ami tartalmazza az útiköltséget és a helyi programok árát. Akit ez a program érdekel, szintén a fenti elérhetőségeken jelentkezzen október 21-ig. A teljes összeget még nem kell fizetni, csak a részvételi szándékot jelezni és a 2000Ft előleget befizetni.

Nyári tábor

2013 Imrehegyen Nagy örömmel készültünk az idén nyáron is a táborozásra. Többféle tervünk is született, de a legfőbb szempont a gyerekek öröme volt és az, hogy minél több rászoruló gyermeket vigyünk el nyaralni, kikapcsolódni, feltöltődni. Reméltük, hogy a tavalyihoz hasonlóan ismét nagy összefogás jön létre azért, hogy megvalósulhasson ez a terv. És újra megszületett a szeretet csodája és így szerény költségvetésből is gazdag tábort tudtunk tartani. Külön nagy öröm volt számunkra az Életház Alapítvány felajánlása, hogy mehetünk oda, szeretettel várnak, nem kell fizetnünk a szállásért. Ez nagy terhet vett le a vállunkról és lehetővé tette, hogy a program szervezésbe fektessük erőnket. Sok-sok bonyodalom és nehézség állt utunkba, de végül sikerült egy - reményeink szerint – emlékezetes együttlétet szervezni a gyermekeknek – és ahogy az Ige mondja: „aki mást felüdít, maga is felüdül”- mi is feltöltődtünk egy kicsit lelkileg, bár fizikailag jól elfáradtunk. Július 15-én reggel indultunk a gyerekekkel, izgatott várakozással, hiszen a táborhelyet egy kolléganőn kívül egyikünk sem ismerte. De várakozásainkat felülmúlóan szép környezetbe érkeztünk egy kis buszozás és egy izgalmas csettegős túra után, melyet Földes Pista bácsinak köszönhetünk, aki a busznál várt ránk. Nem is gondoltuk, hogy egy helynek ennyire kézzel fogható légköre lehet rögtön első pillantásra is érzékelhetően. A hatalmas fák, a gyönyörűen rendezett udvar, a kedves ház hívogatóan tárták felénk karjukat és egy kicsit megmutatták azok szívét akik fenntartják ezt a helyet arra a célra, hogy el lehessen vonulni a világtól és Isten lábainál meg lehessen pihenni. Az első megilletődött pillanatok után hamar elfoglaltuk a szálláshelyet, mindenki megkapta az ágyát, és már hallatszott is a gyerekek vidám zsivaja az park minden zegzugából. Ebéd után elkezdődött a tematikus program is. A tábor témája Dániel könyve volt a Bibliából. Minden nap egy történet hangzott el Dániel és társai életéből. Báthori Ildikó hitoktató vezetett minket az Ige megértésében. Szemléletesen mutatta be a régmúlt történeteit és felhívta figyelmünket a máig ható, nagyon fontos tanulságokra. A történeteket játékos feladatlapokon dolgozták fel a gyerekek. De nem csak ezzel telt az idő: volt daltanulás, kézműves foglalkozás, ahol igen szép alkotások születtek még a legkisebbek kezéből is. Volt foci, játék, bálványrombolás, lovaglás, lovaskocsizás, éjszakai túra, fürdőzés, tábortűz, mindenféle társasjáték. Hogy ne csak a lelket tápláljuk, arról Krisztinné Földes Ibolya finomabbnál finomabb ételei gondoskodtak. Hisszük, hogy ezen a héten egy kicsit közelebb kerültünk egymáshoz, Istenhez és mindannyian új erőt kaptunk a hétköznapokhoz. Jó hír: jövőre ismét várnak bennünket az Életházban! Itt pedig szeretném felsorolni mindazokat, akik támogatták, hogy létrejöhessen ez a tábor, és elvihessük a rászoruló gyerekeket is. Életház Alapítvány ADRA Adventista Szeretetszolgálat Nagycsaládosok Tompai Egyesülete Tompai Polgármesteri Hivatal Kiskunhalasi Adventista Gyülekezet Walter Macher (Ausztria) Varga József ev. Kicsiricsi Diszkont Pálmai Gézáné ev. Szűcs Szabolcs ev. Földes István Ifj. Földes István és családja Szabó Sámuel és családja Krisztin Jenő és családja Osztobányi Ildikó Gyűrűs István Kocsis Antal Zsilinszki György

Kötelező olvasmányok

Kérjük azokat, akiknek vannak otthon gyermekeik által már „kinőtt” kötelező olvasmányok kötetei, amelyre már nincs szükségük, esetleg megunt mesekönyvek, hozzák be hozzánk az Egyesület irodájába. Nagy segítség lenne ez azoknak a szülőknek, akik nem tudják megvenni. Mint tudjuk a könyvtárban sincs elegendő példányszám, hiszen erre nem is lenne kapacitásuk. Ezért arra gondoltunk, hogy ha felajánlanák azok, akiknél ez csak otthon porosodik, mi kikölcsönözhetnénk azoknak a kisdiákoknak, akiknek kell, így mindenki időben hozzájuthatna a kötelezőkhöz, esetleg más kedves olvasmányhoz is. Előre is köszönjük. Továbbra is várjuk a felajánlásokat ruhanemű, cipő, táska, tolltartó, játék, edények. Önnek talán útban van, másnak segítség! Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik adományt juttattak el hozzánk, ezáltal segítve embertársaikat! Köszönjük!

Húsvéti játszóház és kézműves

2013. március 20-án, szerdán, délután 14 órai kezdettel húsvéti játszóházat és kézműves foglalkozást tartunk egyesületünk irodájában, a melyre mindenkit szeretettel várunk. Fogunk készíteni ajtó, ablak és asztaldíszeket és még sok mindent mást. Alapanyagokat biztosítunk, kérjük viszont, hogy egy kis süteményt, szendvicset mindenki hozzon magával.

Kirándulások

Újra lesznek vonatos kirándulások az idei évben, ezek közül kiemelten javasoljuk a következőt: Poroszlói Ökocentrum egész napos kirándulás, vízi tanösvény, denevér és bagolyház, öko-játszótér és egyéb érdekességek. Időpontja előreláthatólag június 22. További terveink: Balaton 1 nap, Aggtelek vagy Keszthely és környéke, Palics. Az árak és egyéb részletek, valamint további kirándulások iránt érdeklődni lehet a 30-668-6460-as számon, valamint az nte99@freemail.hu email címen. Nem csak egyesületi tagok jelentkezését várjuk!

Nyári tábor

Nyári tábort szervezünk a bibliai Dániel könyve tematikájával, mint kerettörténettel, a tompai gyerekeknek. A helyszín itt lesz valahol Tompa külterületén. Még nem dőlt el, hogy napközis vagy bentlakásos lesz e a tábor, ez megbeszélés kérdése. A tábor előreláthatólag július hónapban lesz, ezzel is szeretnénk segíteni a gyerekek nyári elhelyezésében és felügyeletében azoknak a szülőknek, akiknek ez munka mellett nehezen megoldható. Természetesen mindenki jelentkezhet. A térítési díjak szerények lesznek, dolgozunk azon, hogy támogatókat keressünk, akiknek a jelentkezését ezúton is kérjük. Reméljük, hogy a tavalyi csodálatos összefogás ismét létrejöhet!!!

Barlangtúra kizárólag kamaszoknak

Kalandvágyó kamaszok, elsősorban fiúk jelentkezését várjuk (természetesen belevaló csajok is jöhetnek) 13- 20 éves korig. Barlangtúra a Pálvölgyi cseppkőbarlang közönség által nem látogatható részén szakvezetőkkel. Falmászás és a Hadtörténeti múzeum megtekintése. A maximális létszám 15 fő, a jelentkezés sorrendjében. Ára előreláthatólag 5-6000 Ft, ami tartalmazza az útiköltséget, a belépőket és a barlangi vezetők díját. A túra előreláthatólag májusban vagy júniusban lesz. Ahogyan a barlangban be tudnak sorolni minket, ha megvan a létszám.

1 %

Ebben az évben is tisztelettel kérünk minden kedves tompai lakost, hogy gondoljon ránk az adóbevallásnál. Önnek nem kerül semmibe, nekünk viszont nagyon sokat jelent az adó 1% felajánlása, akár egy program is múlhat ezen, amit a gyerekeknek szervezünk. Segítsen, hogy mi is segíthessünk. Adószámunk: 18357974-1-03 Nagycsaládosok Tompai Egyesülete – A legközelebb Önhöz Köszönjük!

A Nagycsaládosok Tompai Egyesületének hírei

-2012 december Karácsonyi kézműves November 30-án, az ünnepre készülődve kézműves foglalkozást tartottunk kicsiknek és nagyoknak. Készítettünk különleges adventi koszorúkat, karácsonyfadíszeket, asztaldíszeket, szóval mindenfélét, ami szebbé teszi az ünnepi hangulatot. Mi is egy kicsit ünnepi hangulatba kerültünk, hiszen a fenyő illata, a gyertyák és a közös munka, mindenkiben szép, közös karácsonyok emlékét idézte. Jó volt együtt dolgozni, látni, hogy milyen szép munkák kerülnek ki a szorgos kezek alól. Közben azért fogyott a süti is, amit a kedves anyukák hoztak, és hozzá a jó kakaó is. Már várjuk a következő alkalmat, amikor újra együtt készíthetünk valamit!

Kirándulás Nagykarácsonyba

2012. december 7-én nagy örömmel vágtunk neki az utazásnak, mert régóta vártuk ezt a napot. Elindultunk, hogy felkeressük a magyar Mikulás házát! 49-en mentünk, nagyon jó volt a hangulat, gyönyörű volt az idő, szikrázott a napsütés. Bár az utazás kissé hosszabb volt, mint amire számítottunk, de jó kedvűen, vidáman telt az út. Gyönyörködtünk a tájban, volt olyan kisgyerek, aki életében először most kelt át a Dunán. Végre aztán megláttuk a táblát: Nagykarácsony. Mindenki izgatottan készülődött, hiszen nem sokára személyesen találkozhatunk a Mikulás bácsival. A busztól egy kis séta a szikrázó hóban, és már ott is voltunk a Mikulásháznál. Kissé megilletődve léptünk be, és vezetőnk, Manó néni biztatására körbeültünk a szobában. Meghallgatunk egy kis mesét, majd elénekeltük a Mikulás-hívogató éneket. Erre aztán meg is jelent a Mikulás bácsi. Igazi hosszú hófehér szakállal, piros ruhában, aranyozott vándorbottal. Kedvesen elbeszélgetett velünk, majd meghallgatta a gyerekek verseit, énekeit. Ezután minden gyermek kapott egy szép kis csomagot tőle. De még nem volt vége a programnak, mert ezután bemehettünk a Mikulás bácsi dolgozó szobájába, ahol megláttuk azt a sok ezer levelet, amit a gyerekektől kapott, a távcsövet, amellyel megfigyeli, hogy minden gyerek úgy viselkedik-e, ahogy ígérte. Itt aztán a szülők is kaptak egy – egy csomagot, amiért türelmesen nevelik gyerekeiket. Ezután le is fényképezkedhettünk a Mikulással együtt! Ugyanitt, az udvaron meglátogattuk Rudolfot, a szarvast, aki társaival együtt hűségesen szolgálja Mikulás apót. Láthattuk a szánt is, amely elröpíti őt mindenhova. De Nagykarácsony még sok minden tartogatott számunkra! Pl. itt minden megyének, Budapestnek valamint a határon túli magyaroknak van saját karácsonyfája, amelyre az onnan érkezők egy- egy díszt akaszthatnak, így díszítődnek fel a fák minden évben. Ezután felkerestük a labirintust, ahol a gyerekek jót tekeregtek. Itt voltak az évszakok házai is, ahol egy – egy történetet hallhattunk az adott évszakhoz kapcsolódóan és megtudhattuk az esedékes környezetvédelmi teendőket is. Ezután vártak minket a játszóházban, ahol vidám játékkal, kézműveskedéssel, trambulinozással, és egy különleges asztali hokival tölthettük az időt. Búcsúzóul egy bábdarabot láthattunk a különlegesen felépített színpadon. Fáradtan, de jó hangulatban, örömteli élményekkel „megpakolva” tértünk haza. Húsvéti ünnepség Április 4-én tartottuk idei húsvéti ünnepségeket. Örömmel vártuk a gyerekeket. Egy húsvéti mesét báboztunk nekik kezdésként, amely az összetartozásról és a sokszínűségben rejlő egységről és erőről szólt. Ezután tojásfestés következett, majd vidám húsvéti asztali és ajtó díszeket készítettünk közösen. Készültek még virágos irattartó csipeszek is, melyeket ajándékba vihettek a gyerekek haza. Jó hangulatban telt a délután, mely vidám falatozással zárult. Ezúton is szeretném megköszönni a közreműködőknek a segítséget, valamint a finom sütiket is, amelyeket a gyerekek nagy örömmel fogyasztottak. Egy kis ízelítő egyéb programjainkból: A hagyományos nagy ünnepkörökhöz kapcsolódva mindig tartunk ünnepváró kézműves-foglalkozást és játszóházat, valamint bensőséges hangulatú ünnepséget teaházzal. Rendszeresen szervezünk kedvezményes árú kirándulásokat a MÁV-val közösen. Részt veszünk a városi rendezvényeken saját sátorral ill. babasátorral.(május 1., aug. 20 stb.) Minden hónapban tartunk valamilyen közösségépítő programot: - kerékpártúra - játszóház - közös főzés - anyák napja - sportnap - kézműves foglakozás - házasság világnapja - színházlátogatásKépgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
Weöres Sándor versmondó és rajz verseny Szabadkán

Kedves Tagjaink! A szabadkai Smile Nagycsaládos Egyesület szeretettel hív és vár bennünket a május 30-án Szabadkán általuk szervezett Weöres Sándor versmondó és rajz versenyre. Jelentkezni nálunk az irodában május 20-ig lehet, kérjük a rajzokat is addig hozzátok be, Az alábbi korosztályok nevezhetnek: 1. koroszt.óvodások 2. koroszt.:általános isk. 1-2. osztály 3. korosztály.:3-4 oszt. 4. korosztály.:5-6 osztály 5. korosztály.:7-8 osztály

Weöres Sándor versmondó és rajz verseny szabadkán

Kedves Tagjaink! A szabadkai Smile Nagycsaládos Egyesület szeretettel hív és vár bennünket a május 30-án Szabadkán általuk szervezett Weöres Sándor versmondó és rajz versenyre. Jelentkezni nálunk az irodában május 20-ig lehet, kérjük a rajzokat is addig hozzátok be, Az alábbi korosztályok nevezhetnek: 1. koroszt.óvodások 2. koroszt.:általános isk. 1-2. osztály 3. korosztály.:3-4 oszt. 4. korosztály.:5-6 osztály 5. korosztály.:7-8 osztály

tovább >>


Weöres Sándor versmondó és rajz verseny szabadkán

Kedves Tagjaink! A szabadkai Smile Nagycsaládos Egyesület szeretettel hív és vár bennünket a május 30-án Szabadkán általuk szervezett Weöres Sándor versmondó és rajz versenyre. Jelentkezni nálunk az irodában május 20-ig lehet, kérjük a rajzokat is addig hozzátok be, Az alábbi korosztályok nevezhetnek: 1. koroszt.óvodások 2. koroszt.:általános isk. 1-2. osztály 3. korosztály.:3-4 oszt. 4. korosztály.:5-6 osztály 5. korosztály.:7-8 osztály

Kirándulás Nyíregyházára

2016. június 4-én a MÁV külön vonatos kirándulása lesz a nyíregyházi Állatkertbe. Jelentkezni május 6-ig lehet az Egyesület irodájában és az nte99@freemail.hu email címen.

Május 1.

2016. május elsején a városi majálison a Piac téren kézműves sátorban várunk mindenkit szeretettel. Tavaszi kép és, játék újrahasznosított anyagokból lesz készíthető.

tovább >>


Anyák napi kézműves

2016. április 29-én pénteken 13:30-tól kézműves alkalomra várunk mindenkit szeretettel az Egyesület irodájának előterébe.

tovább >>


Gödöllői kirándulás

Április 2-án a MÁV külön vonatos kirándulást szervez Gödöllőre. Jelentkezni március 20-ig lehet az Egyesület irodájában vagy az nte99@freemail.hu címen.

Kézműves foglalkozás

2016.március 22-én kedden húsvéti kézművesre várjuk az alkotni vágyókat. Az idén vidám nyuszis üdvözlőlapok és tojástartó asztali díszek készíthetők. Várunk mindenkit szeretettel!

tovább >>


Közgyűlés

2016. 02.17-én 17 órai kezdettel tartjuk éves Közgyűlésünket az Egyesültünk irodájának előterében. Minden tagtársunkat szeretettel várunk!

tovább >>


Nagycsaládos karácsony

2015.december 18-án 17 órától szeretettel várjuk tagcsaládjainkat egy közös ünneplésre. Halászlé és guba mellett hangolódjunk együtt az ünnepre. A gyerekeket várja a játszóház!

tovább >>


Őszi kézműves

2015. október 16-án őszi kézműves alkalomra várunk mindenkit szeretettel. Készítsd el ajtódíszedet termésekből és dekoráld otthonod egyedi alkotásaiddal. Mindenkit szeretettel várunk!

Őszi családi találkozó a Hortobágyon

2015. szeptember 12-én a NOE a Hortobágyon szervezi meg az Országos Családtalálkozót. Különvonat indul Kelebiáról. Jelentkezni az Egyesület irodájában és a nte99@freemail.hu email címen lehet augusztus 10-ig.

Őszi családi találkozó a Hortobágyon

2015. szeptember 12-én a NOE a Hortobágyon szervezi meg az Országos Családtalálkozót. Különvonat indul Kelebiáról. Jelentkezni az Egyesület irodájában és a nte99@freemail.hu email címen lehet augusztus 10-ig.

tovább >>


Kézműves napok

Kézműves foglalkozásra várjuk a gyerekeket augusztus 10-13-ig délelőtt 9-től fél 12-ig, korhatár nélkül. Érdeklődő szülők és nagyszülőket is várunk foglalkozásaink ingyenesek.

Kézműves napok

Kézműves foglalkozásra várjuk a gyerekeket augusztus 10-13-ig délelőtt 9-től fél 12-ig, korhatár nélkül. Érdeklődő szülők és nagyszülőket is várunk foglalkozásaink ingyenesek.

tovább >>


Augusztus 20.

2015. augusztus 20-án a városi programsorozat keretében kézműves sátorban várjuk a kedves érdeklődőket. Újrahasznosított anyagokból készült játék készítéssel és lakás dekor alkotásának lehetőségével várjuk az alkotni vágyókat.

tovább >>


Nyári tábor

2015. július 13-19-ig Imrehegyen rendezzük meg Biblia táborunkat. a résztvevői díj 7000 ft/fő. A napi bibliai történetek mellet kézműves lehetőségekkel sok játékkal, fürdőzéssel és dunai szárnyashajózással készülünk a táborozóknak.

tovább >>


Városnap

2015. június 4-én a Városnapi programsorozat keretében kézműves sátorban várjuk a kedves alkotni vágyókat.

tovább >>


Családi nap

2015.június 28-án központi parkban Családi napot szervezünk tagcsaládjaink számára. Sok játékos feladattal ugráló várral, rodeó bikával, trambulinnal, segwayjel közös ebéddel és tombolával várjuk kedves tagcsaládjainkat.

tovább >>


Közgyűlés

2015.március 17-én 17 órai kezdettel az Egyesületünk székhelyén tarjuk éves Közgyűlésünket, melyre minden tagtársunkat szeretettel várunk.

tovább >>


Kézműves foglalkozás

2014-én november 20-án, csütörtökön délután 13:30 órai kezdettel kézműves foglalkozásra és játszóházra várjuk szeretettel a kicsi, közepes és nagy gyerekeket!

Kézműves foglalkozás

2014-én november 20-án, csütörtökön délután 13:30 órai kezdettel kézműves foglalkozásra és játszóházra várjuk szeretettel a kicsi, közepes és nagy gyerekeket!

tovább >>


Ruhanemű

2014. november 11-13.ig lehet ruhákat válogatni az egyesületünkben. A ruhák ingyenesen elvihetők, viszont önkéntes adományokat elfogadunk melyből a rászoruló gyermekek karácsonyi csomagját szeretnénk bővíteni.

tovább >>


Mikulásvonat

2014. november 29-én, szombaton kirándulunk a Fővárosi Nagycirkuszba.A Zéró Tolerancia című látványos akrobata showt nézzük meg. November 7-ig kell befizetni a Nagycsaládosok Irodában. A kirándulás díja 3900 Ft a felnőtteknek és 3700 Ft a gyermekeknek. Mindenkit szerettetel várunk.

tovább >>


Jótékonysági ruhavásár

2014.október 14-16-ig jótékonysági ruhavásárt tartunk.Jó állapotú ruhák kaphatók jelképes összegért. A befolyt összegből a rászoruló gyermekeket visszük kirándulni ill. a karácsonyi csomagokat egészítjük ki részükre. Mindenkit szeretettel várunk nemcsak az egyesületi tagokat! Kérjük segítse munkánkat!

Jótékonysági ruhavásár

2014.október 14-16-ig jótékonysági ruhavásárt tartunk.Jó állapotú ruhák kaphatók jelképes összegért. A befolyt összegből a rászoruló gyermekeket visszük kirándulni ill. a karácsonyi csomagokat egészítjük ki részükre. Mindenkit szeretettel várunk nemcsak az egyesületi tagokat! Kérjük segítse munkánkat!

Családfesztivál a vasúttörténeti parkban

A NOE hagyományos Őszi Találkozójából nőtte ki magát a 2014.szeptember 13-14-én tartandó Családfesztivál! Különvonatos kirándulási lehetőség. Jelentkezni az Egyesület irodájában vagy a nte99@freemail.hu email címen lehet augusztus 10-ig.

tovább >>


Jótékonysági ruhavásár

2014. július 15-16-án ismét jótékonysági ruhavásárt tartunk az Egyesületünkben. Minden darab 100-300 Ft. A befolyt összeget a gyermekek nyári táboroztatására fordítjuk. Mindenkit szeretettel várunk!

Jótékonysági ruhavásár

2014. július 15-16-án ismét jótékonysági ruhavásárt tartunk az Egyesületünkben. Minden darab 100-300 Ft. A befolyt összeget a gyermekek nyári táboroztatására fordítjuk. Mindenkit szeretettel várunk!

tovább >>


Nyári tábor

2014. augusztus 10-től Bibliai tábort szervezünk a tompai gyermekek részére.A tábor költsége 5000 Ft/fő. Várjuk a jelentkezéseket.

Kirándulás Kiskunmajsára

2014. május 31-én, Kiskunmajsán lesz NOE Dél-Alföldi Régiójának a gyermeknapja.erre az alkalomra szereetttel várunk mindenkit, amennyiben lesz elegendő létszám, közös külön busszal megyünk erre az alkalomra. Nem csak kisgyermekeseket várunk, hiszen minden korosztálynak lesz program.ezen a napon a fürdő belépő csak 600 Ft/fő és ugyanennyiért meleg ebéd is lesz. Jelentkezni a nte99@freemail.hu email címen lehet.

tovább >>


Anyák napi kézműves

Április 30-án anyák napi kézműveskedésre várunk minden kedves alkotni vágyót.

tovább >>


Húsvéti kézműves és játszóház

2014. április 16-án egyesületünk irodájának előterében kézműves alkalmat tartunk a húsvéti ünnepkör jegyében. Várunk mindenkit szeretettel!

tovább >>


Élelmiszerbankos adományosztás

2014. április 12-16 között a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által adományozott élelmiszereket osztottuk ki a rászoruló családok között, összesen 435 fő részesült az adományból.

tovább >>


Figyelem!!

2014. március 25-28-ig jótékonysági ruhavásár lesz a tompai nagycsaládosok egyesületének irodájában.

tovább >>


Karácsonyi ajándékkészítő és mézeskalácssütő délután

Szeretettel várunk mindenkit 2013.december 13-án pénteken 14 órai kezdettel az Egyesület irodájának előterében tartandó ajándékkészítő és mézeskalács sütő délutánra. Belépő díj: egy tálca süti vagy szendvics vagy gyümölcs. várjuk a gyerekeket, a szülőket és nagyszülőket! Sok érdekes ötlettel készültünk, vegyetek részt minél többen!

Karácsonyi ajándékkészítő és mézeskalácssütő délután

Szeretettel várunk mindenkit 2013.december 13-án pénteken 14 órai kezdettel az Egyesület irodájának előterében tartandó ajándékkészítő és mézeskalács sütő délutánra. Belépő díj: egy tálca süti vagy szendvics vagy gyümölcs. várjuk a gyerekeket, a szülőket és nagyszülőket! Sok érdekes ötlettel készültünk, vegyetek részt minél többen!

tovább >>


Nagykarácsony

Megfelelő számú jelentkező esetén idén is lesz buszos kirándulás Nagykarácsonyba a Magyar Mikulás házba. Az ára előreláthatólag. kb. 3500 Ft fejenként.ami tartalmazza az útiköltséget és a helyi programok árát. Akit ez a program érdekel, szintén a fenti elérhetőségeken jelentkezzen október 21-ig. a teljes összeget még nem kell fizetni, csak a részvételi szándékot jelezni és a 2000 Ft előleget befizetni.

tovább >>


Mikulás vonat

2013. november 23-án szombaton mikulás vonat indul a Fővárosi Nagycirkuszba . Akiket érdekel ez a kirándulás kérjük jelentkezzen az Egyesület irodájában hétfői napokon vagy a nte99@freemail.hu email címen október 21-ig. Részleteket itt tudunk mondani. Mindenkit várunk szeretettel várunk!

tovább >>


Keresztény játszóház

Szeretettel várunk minden gyermeket keresztény játszóházunkba minden pénteken 15-17 óráig az egyesület irodájába és játszóházába. Minden pénteken megismerhettek egy bibliai történetet érdekes szemléltető eszközök segítségével. A foglalkozás után kézműves alkotásokat készítünk közösen a témához kapcsolódóan.

tovább >>


Kirándulás

2013.június 29-én a Poroszlói Ökocentrumba különvonatos kirándulási lehetőség. Gyerekeknek 14 éves korig 3200 Ft, felnőtteknek 3900 Ft a költsége.

Kirándulás

2013.június 29-én a Poroszlói Ökocentrumba különvonatos kirándulási lehetőség. Gyerekeknek 14 éves korig 3200 Ft, felnőtteknek 3900 Ft a költsége.

tovább >>


Anyáknapi készülődés

Szeretettel várunk mindenkit-nem csak gyerekeket, hanem felnőtteket is-április 30-án, kedden délután 14 órára anyáknapi ajándékkészítő kézműves foglalkozásra irodánkba!

tovább >>


Kirándulások

Újra lesznek vonatos kirándulások az idei évben, ezek közül kiemelten javasoljuk a következőt: Poroszlói Ökocentrum egész napos kirándulás, vízi tanösvény, denevér és bagolyház, öko-játszótér és egyéb érdekességek. Időpontja előreláthatólag 2013.június 22. További terveink: Balaton 1 nap, aggtelek vagy Keszthely és környéke, Palics. Az árak és egyéb részletek, valamint további kirándulások iránt érdeklődni lehet a nte99@freemail.hu email címen.

tovább >>


Húsvéti játszóház és kézműveskedés

2013.március 20-án , szerdán, délután 14 órai kezdettel húsvéti játszóházat és kézműves foglalkozást tartunk egyesületünk irodájában, amelyre mindenkit szeretettel várunk.Fogunk készíteni, ajtó-,ablak-és asztaldíszeket és még sok minden mást. Alapanyagokat biztosítunk, kérjük viszont, hogy egy kis süteményt, szendvicset mindenki hozzon magával.

tovább >>


Pécsi kirándulás

2011.július 11-én buszos kirándulást szerveztünk Pécsre. Elsőként az állatkertet kerestük fel, ahol sétánk alkalmával kis állatokat simogathattunk és még játszótéren is megmozgathatták magukat a gyerekek. Ezután a Tubes hegyet másztuk meg, ahol a csúcsra felérve gyönyörű kilátás fogadott bennünket. A nagy melegben kitikkadva indultunk az Abaligeti-cseppkőbarlangba ahol a csodás látvány mellett jól esett a hűsölés is. Ezután a pécsi nagycsaládosok láttak vendégül bennünket, amit ezúton is köszönünk. Következő programjaink a város nézés volt és a Terrárium meglátogatása. Itt nagy élmény volt az Éjszaka Ház ahol megleshettük az éjszakai életet élő állatokat. elfáradva de sok élménnyel gazdagodva értünk haza.

tovább >>


Éves közgyűlését

A Nagycsaládosok Tompai Egyesülete éves közgyűlését 02.09-én a Műv.házban lesz 17 órakkor.

tovább >>


Éves közgyűlését

A Nagycsaládosok Tompai Egyesülete éves közgyűlését 02.09-én a Műv.házban lesz 17 órakkor.

tovább >>
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!